You are currently viewing 2023 augusti katamaraani prooviõhtutel ligi 40 huvilist!

2023 augusti katamaraani prooviõhtutel ligi 40 huvilist!

Teeme igal aastal vähemalt korra prooviõhtud uutele huvilistele katamaraanipurjetamist tutvustamiseks. 14. ja 17 augustil tuli Kalevi Jahtklubisse ligi 40 huvilist! Oli noori purjetajaid, kes kaalusid kahepaati sõitma hakata ning tavalise RS Feva ja 29eri tee kõrval proovisid ka Nacra 15 klassi. Uku Kuusk (Tornado ja F18 meister) tegi kiire noortele kiire tutvustuse ning sütitas sädeme nii mõneski. Lisaks noortele oli ka palju naisi ja mehi erinevas vanuses. Oli täiesti alustajaid, kuid ka purjelaua, jahi purjetamise ning ka 49eri taustaga inimesi.

Tuule olud olid ideaalsed! 5-7 m/s, puhangud 7-8 m/s, ning mõnus päikesepaisteline ilm. Kere said välja peaaegu kõik ning kui paat lendama hakkas, kuulis kilkeid ja huljeid üle Pirita lahe. Esimene kord on alati eriline ning rõõmustav on näha uute inimeste sädet ja tõmmet mere vastu.

Suured tänud kõikidele roolimeestele, kes võitsid oma paatidega vaevaks proovijaid merele viia: Lauri Liipa, August Luure, Mark Laas, Andres Suurna, Vitali Vladimirov, Siim Maivel ja Uku Kuusk. Lisaks kummardus orgniseerijatele ja rahva kokkuajajatele: Kylli Haav, Ain Roosma, Siim Maivel ja Kristjan Kookmaa.

Peatse koospurjetamiseni!

Pildid tegid Kylli Haav ja Raimo Vildersen.

14. august

17. august